24 Nov 2008

Hipertiroid dan Latep (bkan name sebenar)

Kita tlah lama didedahkan dgan gjala2 utk penderita hipertiroid,dan telah lama diterima pkai utk menegakkan diagnosa...

Tetapi menurut latep(bkan nama sebenar),beliau menemukan simptom2 bru pada org yg ade hipertiroid iaitu :

-perut ke depan skit a.k.a boroi
-kuat mkan tapi brat bdan x trun2
-tido je keje wlaupun x wat pe2
-tecungap mcam nk mati pas bersukan
-perut akn mudah mnjadi panas
-slalu mencret (cirit-birit)
-suke gelak x henti2
-suke kutuk orang ngan jijie

disebabkan simptom2 di atas,beliau mengisytiharkan dri beliau sebagai penghidap hipertiroid..semoga beliau akan cepat sembuh..amin...

p/s: simptom2 hipertiroid sbenar : mkan bnyak tpi still kurus@berat bdan trun,senang bpeluh,mudah penat,tido lbih byk dri org biasa,snstif ngan rangsangan sejuk.

17 Nov 2008

Prihatin atau binatang??

Aku nak kongsi ngan sume orang 1 video..meh kite tgok dulu vdeo ni..k


video


Korang da tgok da vdeo kat atas ni??xtau la klau x jelas.aku dapat ni dari mmber aku..die kate ni die dapat dri mmber die gak,tpi xtau cane leh dpat.n die bgtau aku yg bnde kat atas ni jdi kat kl.ade bdak perempuan ni,some kind of minah rempit la,die mragut ade ppuan ni and kene tgkap ngan org rmai n jadi la bnde kat atas ni..tpi aku x dpat nk kate btul ape yg kwan aku cte coz ade mcam2 cte yg aku dga..tpi ni yg pling logik n pling byak aku dga...

tapi bkan tu yg aku nk ckap kat sni..aku nk bahaskan,mane rase kemnusian rkyat malaysia ni??!!!klau btul la die da mragut atau ape2 kslahan lain,perlu ke die DIBUNUH BERAMAI-RAMAI DI KHALAYAK UMUM??!!da la kene terajang,kene pkul smpai bedarah-darah ngan rmai gle laki..die tu PEREMPUAN la..da kene pkul sampai bdarah-darah,x puas ati lg..kene hempap ngan batu bata yg berat smpai kpale die pcah.da mti pun,kne hmpap lgi skali lgi ngan btu tu,mybe laki tu nk bia kpale PEREMPUAN pecah betul2..lgi 1,knape sluar die prlu dilucutkan??perlu ke bkak aib die utk dipkul??ke xyah nk pk aib die da sbb da nak mati???

korang rase laki-laki ni layak di panggil pe??klau aku,aku ckap laki-laki ni BINATANG sbab binatang je yg wat gitu,xde prasaan lngsung n ade gak kwan aku kate nk pgil binatang pun x lyak.mgkin ade org kate aku bdoh,coz kate mmang ppuan tu slah coz da meragut atau pe2 lgi kslahan,tpi kite ke yg kene bg hukuman kat die??n btul ke hukumn MATI DIPUKUL BERAMAI-RAMAI DIKHALAYAK RAMAI SAMBIL DIPERHATIKAN ORANG RAMAI??!!!!knape x pkul skit je,tnpa niat mncederakan,than g hntr gi balai utk hukuman setimpal.nyawa manusia ni cane harge die sbnanye??murah sgt ke smpai leh main2 gtu je??

orang rmai yg tgok kat stu pun same mcam binatang gak..xde prasaan lngsung nk tlong ppuan tu..xde sape ke yg ade hati prut??leh plak tgok ppuan kene blasah rmai2,siap leh rkam je(org yg rkam vdeo ni pun same gk)..mne hti prut ni??aku dari 1st tme tgok vdeo ni,smpai skang aku x dpat nk trime prangai org malaysia ni..tu yg aku nk tnye korng, orang2 yg blasah ppuan tu yg konon nk tlong org yg kene ragut tu PRIHATIN KE BINATANG???!!!!


**aku dpat byk feed back dri rmai org psal vdeo ni,n brtmbah la versi cte yg aku dga..thanks sape2 yg da komen n bg feedbck kat aku..tpi aku still xdpt kbnran dri cte ni..klau ade yg btul2 ade cte ngan bukti,bgtau eh..tp mcam yg aku ckap,bkn tu yg aku nk ketengahkan..aku nk ckap psal perikemanusiaan yg da semakin kurang skang..mcm da msuk zman di mna nyawa mn.sia ni murah sgt..ppuan tu lyak di buat gtu klau die da kawen n brzina ngan org yg da kawen dgan bukti n saksi yg layak n slepas dibicarakan..tu je yg aku nk bwak kat sni sbnanye..pe2 pun thanks to evryone..wallahualam..

9 Nov 2008

Orang aneh dan alien

Orang aneh dan alien mempunyai perbezaan yang sangat berbeza.antara sifat2 org aneh,arini boleh jdi kawan kmcing gila babi,tapi esok jdi msuh yg sdap gile nak kutuk.arini gelak same2,mkan same2,esok jumpe muke da macam nk mkan orang da,siap leh kekal lak tu.klau shari je,ok blik kite leh pgil die alien.tpi klau buat prangai aneh die tu lame2,itu lah die orang aneh.ade gak yg x sdap je tgok org hepi.klau leh,die je yg nk snang n hepi.ade je bnde yg die nk wat utk wat someone x snang dduk.n ade plak yg nk tnjuk die sgt hbat kat sume.klau die wat smthng,klau leh nk announce 1 medan.

knape klau prangai cam bse2 je kene pgil alien?sbab orng2 aneh ni pkir die hbat n pling btul,xde sape2 yg lg btul dri die.n die akan klau leh nk ckap kat smeorang sape yg die rase aneh,padahal die sndri aneh.nk bia orang aneh ni puas ati,kite pgil la orang2 macam aku ni alien.sbab aku mmang alien..tpi aku ade alien2 yg best..alien pling best yg aku ade,lan..insyaAllah aku xde nk tbe2 skitkan ati die..aku taknak jdi org yg aneh kat kwan baik aku..knape aku alien?sbab aku da try nk baik ngan sume org2 aneh ni,tpi still xdpat.aku slah ke(of crse la),aku btul ke,still xdpt wlaupun aku da cube yg trbaik.aneh kan??

orang aneh ni bsenye ade kromosom XX dan xlupe juga kromosom XY (eh,aku ade XY la.aku ni alien ke org aneh?ntah la).die ade kat mane2 je.mntak2 kite dijauhkn dri mnjadi orang2 yg aneh..amin...

trase??aku x tuju kat sape2 pun...jgan plak trase mnjadi org yg aneh..

7 Nov 2008

Politik atau Paleolitik???

Hhmmmm...aku bukan suke sangat nak cite politik2 ni macam Tan Sri Azizie kite,tapi sebagai rakyat Malaysia,aku takut gak klau ade jadi pe2 kat negara kite kan..tngok suasana politik kat negara kite skang..aku tak tau la gambaran sbnanye,tapi klau tngok kat paper,pihak ni kate ini,pihak ni kate ini.yang tu kate ni slah,yang ni kate tu slah.tak tau mane yang betul.padahal 2-2 sme2 slah, 2-2 sme2 btul...tinggal kite la yg kene nilai dgan baik mane yang terbaik.dah la kat paper asyik cite psal perbalahan poltik je.mcam takde bnde lain dah nak kuarkan kat paper tu.dkat sidang dewan rakyat plak,ahli2 prlimen plak gaduh mcam bdak kecik,mesti ade je bnde yang tak puas ati,maki sane,maki sini.siap ade plak yang bersepak terajang.ape yang pemimpin-pemimpin kite nk tnjuk sbnanye?nak tunjuk masing2 ni hebat?malu gile orang luar tngok.

Tan Sri Pandikar tu da macam bapak yang tgah tenangkan anak2 die yang dah tak leh nak control da.pe bende ni?betulla kate die.sampai kiamat pun kerajaan takkan dga ckap pembangkang,pembangkang taknak dengar ckap kerjaan..padahal kite same rkyat malaysia,bkan org lain.padahal dulu ok je.mane rukun negara yang dibuat dulu?sia-sia je orang2 dulu pkir sume2 tu,kite bkan nk amik peduli pun.pemimpin2 kite yang gah laungkan rukun negara,pemimpin2 kite gak yg x penah nak ikut.pe bnde ni??jangan sebab egois pemimpin2 kite,ngara kite kene jajah balik.aku tau,tnpa pmbngkang yg mulut yg lntang gle,krajaan xkan klam kbut nk mjukan ngara.tp cube la bersatu blik sebagai bangsa Malaysia,tnpa mengire bangsa,pehaman politik dan latar belakang.jangan sebab politik,kie tak dapat lagi rase kenikmatan hdup di tanah air sndri mcam dulu lagi...

p/s : aku bkan skong pembangkang,apatah lgi krajaan,tp aku skong pe yg btl..klau pmmpin tu ok,ok la bg aku..

Secondhand Serenade - Fall For You (Lyrics)

6 Nov 2008

Jason Mraz - I'm yours (Lyrics)

Sapo mkan cili,dio teghaso podeh eh

Poie ke kanan,kono pijak.poie kiri,mati tecokik.
Ghimau dopan mato buek tak nmpak,
arnab kek hutan kono tembak.
Diri sndiri tak nmpak kek air.
Makan rmput,tetolan tanah.
Mulut terbukak,kono sumbek.
Tikuih tnjuk an gigi,ghimau simpan taghing.
Hidup dalam bandar,somak gak di diam eh..