29 Sep 2010

Dracula mengganas dalam hutan?

Pernah jumpa Dracula?Semua orang takut ngan penghisap darah ni..Tapi korang caye tak,aku baru lepas kene serang ngan dracula ni semalam?Habis seluar aku kene darah.Dracula jenis yang gigit aku ni tinggal dalam hutan,pastu die tak takut ngan cahaya matahari..Bahaye sungguh..

Disebabkan Encik Adie merupakan pencinta alam sekarang, masuk hutan merupakan aktiviti wajib setiap minggu..Ape yang menjadi tanda tnya kat benak aku adalah perkara ni

Minggu pertama pegi : Pakaian ala artis dangdut zaman-zaman Iwan dengan kasut kulit putih bersinar ala P Ramlee (kau bayangkan Jeffry Din masuk hutan pakai costume nyanyi die).Result die : Takde sekor pun dracula berjaya hisap darah aku..

Minggu kedua pegi : Berseluar jeans dengan jersey MU seksi,dengan tujuan untuk memikat hati penghuni rimba dan memakai sandal yang selalu buat gi dating..Result : jersey MU kesayangan yang rosak,tanpa gangguan si dracula..

Minggu ketiga pegi : Berbaju lengan panjang khas untuk hiking, seluar jeans yang memang sesuai untuk hiking, kasut sukan yang sesuai untuk hiking berstokin..Result die??Lu tengok la sendiri..

Ini boleh maaf lagi

Ini sudah lebih la brader!!!

Tak pasal-pasal die cucuk tarik die kat dua-dua kaki aku..Cait..Aku tau aku pakai selipar jepun je...


Ni lah dracula mini yang mencuri stok darah aku..Ape2 pun,aku still sayang kat hutan kite..Muaahhxxxxxx....

27 Sep 2010

Hikayat Apartment Kelas Menengah - Kuda putih,abang botak dan dataran lesu

Di suatu pagi yang hening yg tak brape nak panas, aku pergi memandikan kuda putih belaan aku (walaupun sedar hari2 hujan,dimana sbarang perbuatan memandikan tunggangan merupakan prkara yg sia-sia)..Tapi dsebabkan kcintaan trhadap kuda putih ku, ku gagahkn juga hatiku untuk mneruskan pemandian..

Setelah kuda putih ku berkilat dan boleh dijadikan cermin untuk menyikat ramos, aku membangunkan kuda putih ku.."Preennggggggggg!!!!!!!", kuda putihku mendengus manja..wah,rindu sngguh dgan bunyi tersebut..Kelihatan kepulan-kpulan asap putih yang membuatkn kdaan sperti menyambut kedatangan Superman..Tiba-tiba.....

"Adik,ni motor adik ke??Kalau leh,tolong start kat luar eh..Adik pun faham kan" sambil menunjukkan isyrat bsing dan tunjuk kepulan asap tadi..Ya,abang botak yang dinanti telah muncul dengan membawa satu amanat..Terpaksa lah aku membawa kuda putihku ke luar kawasan lapangan lesu terbabit..

Tapi apa-apa pun,kuda berkilat,hati manyak sunang munyaaa....

26 Sep 2010

Shark VS Human

Hai,saye Encik Jerung =)

Bila cakap pasal jerung je, semua orang akan cakap, jerung ni ikan yang ganas,suka makan orang dan tak berperikemanusiaan (sebab dia binatang,bukan manusia)..Nak-nak kalau tengok gambar jerung a.k.a shark macam kat atas ni.Yang penting,mmang jerung ni truk lah,dari manusia..Tapi korang tau tak fakta di sebalik apa yang kita cakap ni??

Baru-baru ni aku tengok national geographic (Encik Adie pencinta alam sekrang,harap maklum) cerita pasal jerung.Disebalik ketakutan kita terhadap serangan jerung,tahukah anda (macam tibi la plak), kemungkinan untuk jerung menyerang manusia adalah 1 : 3,745,000??Kalau jerung nak serang kite pun, atas beberapa sebab, macam kita kacau terumbu dia. Dia nak lepak-lepak, kite pergi kacau, memang la hangin member tu..kalau kita kacau kawasan dia,dia tak dapat makan,baru dia pergi kawasan manusia..

Ikan jerung yang telah ditangkap

Dan kalau korang rase jerung ni kejam,tak rasa manusia lagi kejam ke?10-200 juta tan jerung diburu setiap tahun, hanya untuk amik sirip dia je,atau kalau orang putih suka sebut "shark fin"..Sup sirip ikan yu mmang sdap dan popular,tapi korang tau ke lepas potong sirip dia,ikan jerung tu kene campak kata laut??Sape lagi kejam, jerung ke manusia??

Sirip jerung yang telah dipotong

Plus, ikan jerung tak buang anak dia dalam tong sampah, mementingkan semangat berkumpulan, dan tak putar belit semua benda untuk kepentingan diri sendiri..So,mane yang lebih kejam dan ganas??Ikan jerung ke, manusia??Korang yang pilih..

p/s : Marilah kita mencintai alam sekitar - pesanan dari pencinta alam baru nak berputik,hehehe...

15 Sep 2010

Train - If It's Love

Train - If It's Love lyrics

While everybody else is getting out of bed
I'm usually getting in it
I'm not in it to win it
And there's a thousand ways you can skin it

My feet have been on the floor
Flat like an idle singer
Remember winger
I digress
I confess you are the best thing in my life

But I'm afraid when I hear stories
About a husband and wife
There's no happy endings
No Henry Lee
But you are the greatest thing about me

If It's Love
And we decide that it's forever
No one else could do it better
If it's love
And we're two birds of a feather
Then the rest is just whenever

And if I'm addicted to loving you
And you're addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together

Love, love
Got to have something to keep us together
Love, Love
That's enough for me

Took a loan on a house I own
Can't be a queen bee without a bee throne
I wanna buy ya everything
Except cologne
'cause it's poison
We can travel to Spain where the rain falls
Mainly on the plain side and sing
'cause it is we can laugh we can sing
Have ten kids and give them everything

Hold our cell phones up in the air
And just be glad we made it here alive
On a spinning ball in the middle of space
I love you from your toes to your face

If It's Love
And we decide that it's forever
No one else could do it better
If it's love
And we're two birds of a feather
Then the rest is just whenever

And if I'm addicted to loving you
And you're addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together

Love, love
Got to have something to keep us together
Love, Love
That's enough for me

You can move in
I won't ask where you've been
'cause everybody has a past
When we're older
We'll do it all over again

When everybody else is getting out of bed
I'm usually getting in it
I'm not in it to win it
I'm in it for you

If it's love
And we're two birds of a feather
Then the rest is just whenever
Then the rest is just whenever

If it's love
And we decide that it's forever
No one else could do it better
And if I'm addicted to loving you
And you're addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together

Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
That's enough for me

1 Sep 2010

Penternak nyamuk berjaya


Aku tak tau nak bagi anugerah ni kat sape.Kat Roslan ke (penyewa seblum ni), atau kat Syidie (tuan punya rumah)..Ataupun kami penyewa skang ni harus dinobatkan sebgai penternak berjaya kategori nyamuk..Mule-mule macam biase je,tapi aku rasa nyamuk ni macam makin melampau sangat skang..

Mane tahan beb,dok rumah macam dok dalam hutan,nyamuk slamber badak je buat lintas hormat kat depan mata.Dah takde main kat tepi telinga dah,direct punye..Mentang-mentang la diorang ramai,eksen ngan aku..Yang aku pelik,masa tak sembur Ridsect aritu,diorang macam takde lah melampau sangat.Tapi bila asyik sumber ngan Ridsect je,makin banyak pulak.Ke kitorang terbeli Ridsect pembiak nyamuk eh??Atau bile dah kene sembur,nyamuk2 ni marah,die tag team,pnggil member die dari rumah lain..

Dah macam nak kene denggi dah aku ni ha.Dah la tido malam tak tenang,asyik kene kacau je ngan jet-jet tu..Kalau korang tengok nyamuk2 die,sume gemuk-gemuk ngan darah..Aku rasa nak bakar je sume nyamuk tu..Tapi takpe nyamuk,kau tunggu..Aku akan carik macam-macam cara nak blas dendam.Bersedialah!!!haip!!!!

p/s : Ada sesiapa yang ade tips nak get rid of the nyamuks dengan berkesan??