17 Nov 2008

Prihatin atau binatang??

Aku nak kongsi ngan sume orang 1 video..meh kite tgok dulu vdeo ni..k





Korang da tgok da vdeo kat atas ni??xtau la klau x jelas.aku dapat ni dari mmber aku..die kate ni die dapat dri mmber die gak,tpi xtau cane leh dpat.n die bgtau aku yg bnde kat atas ni jdi kat kl.ade bdak perempuan ni,some kind of minah rempit la,die mragut ade ppuan ni and kene tgkap ngan org rmai n jadi la bnde kat atas ni..tpi aku x dpat nk kate btul ape yg kwan aku cte coz ade mcam2 cte yg aku dga..tpi ni yg pling logik n pling byak aku dga...

tapi bkan tu yg aku nk ckap kat sni..aku nk bahaskan,mane rase kemnusian rkyat malaysia ni??!!!klau btul la die da mragut atau ape2 kslahan lain,perlu ke die DIBUNUH BERAMAI-RAMAI DI KHALAYAK UMUM??!!da la kene terajang,kene pkul smpai bedarah-darah ngan rmai gle laki..die tu PEREMPUAN la..da kene pkul sampai bdarah-darah,x puas ati lg..kene hempap ngan batu bata yg berat smpai kpale die pcah.da mti pun,kne hmpap lgi skali lgi ngan btu tu,mybe laki tu nk bia kpale PEREMPUAN pecah betul2..lgi 1,knape sluar die prlu dilucutkan??perlu ke bkak aib die utk dipkul??ke xyah nk pk aib die da sbb da nak mati???

korang rase laki-laki ni layak di panggil pe??klau aku,aku ckap laki-laki ni BINATANG sbab binatang je yg wat gitu,xde prasaan lngsung n ade gak kwan aku kate nk pgil binatang pun x lyak.mgkin ade org kate aku bdoh,coz kate mmang ppuan tu slah coz da meragut atau pe2 lgi kslahan,tpi kite ke yg kene bg hukuman kat die??n btul ke hukumn MATI DIPUKUL BERAMAI-RAMAI DIKHALAYAK RAMAI SAMBIL DIPERHATIKAN ORANG RAMAI??!!!!knape x pkul skit je,tnpa niat mncederakan,than g hntr gi balai utk hukuman setimpal.nyawa manusia ni cane harge die sbnanye??murah sgt ke smpai leh main2 gtu je??

orang rmai yg tgok kat stu pun same mcam binatang gak..xde prasaan lngsung nk tlong ppuan tu..xde sape ke yg ade hati prut??leh plak tgok ppuan kene blasah rmai2,siap leh rkam je(org yg rkam vdeo ni pun same gk)..mne hti prut ni??aku dari 1st tme tgok vdeo ni,smpai skang aku x dpat nk trime prangai org malaysia ni..tu yg aku nk tnye korng, orang2 yg blasah ppuan tu yg konon nk tlong org yg kene ragut tu PRIHATIN KE BINATANG???!!!!


**aku dpat byk feed back dri rmai org psal vdeo ni,n brtmbah la versi cte yg aku dga..thanks sape2 yg da komen n bg feedbck kat aku..tpi aku still xdpt kbnran dri cte ni..klau ade yg btul2 ade cte ngan bukti,bgtau eh..tp mcam yg aku ckap,bkn tu yg aku nk ketengahkan..aku nk ckap psal perikemanusiaan yg da semakin kurang skang..mcm da msuk zman di mna nyawa mn.sia ni murah sgt..ppuan tu lyak di buat gtu klau die da kawen n brzina ngan org yg da kawen dgan bukti n saksi yg layak n slepas dibicarakan..tu je yg aku nk bwak kat sni sbnanye..pe2 pun thanks to evryone..wallahualam..

14 comments:

Anonymous said...

poskan komentar huh??aduh...kok bikin yg bhase indo sich??

nway,post diatas amat memberi kesan yg mendalam.semoge kite tdk membuat peraturan di bumiNya ini.biarlah itu semua Dia yg tentukan =)

p/s:ketik??hahaha!!

Encik Adie said...

ketik reg spasi jawa spasi jodoh, kirim ke 20200,hehehe...

hhmmmm...sriously aku x leh trime lngsung vdeo ni...mmang xde prasaan btul org2 tu tau...

rokiah said...

bukan prihatin atau binatang. binatang pun reti sayang antara satu sama lain kot. beza dgn manusia, takde akal je. itu mcm iblis pun ade. hahahaha

dylasham said...

betik ke tu kt msia n die kne cmtu sbb meragut org?sian gle..buat die mcm ape da..

Encik Adie said...

aku dga mcam2 cte..tp yg aku pgang sbb die mragut la..tp pe2 pun yg die wat,x ptut lngsung die kene gitu..xde prasaan lngsng org2 tu..hmm....

iahz said...

hellooo adie,

video klip tu bkn kt kl.die adelah bdk prmpn dr iran ke iraq mcm tu lah.sbb die bercinta dgn lelaki bkn dr puak yg same.

ade lg satu version story dorg ckp bnd ni jadi kt indon.sbb that couple berzina dlm masjid.

tp yg iraq tu siap keluar kt cnn lg.maybe yg tu la betol kot.
do find out more la kt internet.hehe..:)

adamnoah said...

emm...adie..bout dis video actually
nie bkn kat negara kite..bnd nie
jd dah lame dlu kat one of the counties in middle east..
pompuan tue ade bwat palat la so
bnd nie jd..n it's a tradition for them.bile pompuan tue bwat bnd yg malukan family die, die kene bunuh.
sbb bg diorang pompuan tue lambang maruah family diorang.
tp watever it is..video nie mmg kejam n x patot disebarkan sbnarnye.
so kite yg dah tgk nie x perlu la sebarkan lg.manela tau klw ape yg kite dgr or tau x semestinya btol
n kite sebarkan kan dah jd fitnah?
watever it is..kite amek la pengajaran dari video nie..
bkn hak kite nak tentukan hidup mati satu2 hamba Allah..
-Wallahualam-

Encik Adie said...

sure ke kat iran??ape lman web die??nk tgok skit nnti..nnti da cnfrm smber bru btulkan blik...

::aliaa:: said...

takut seyh aku tgk..
lg2 yg part die baling bata kt kepala pmpuan 2..
smpai pecah kepala..
arghhhh..

Anonymous said...

eh adi yg ak taw video ni psl awek laki yg msok pnjare yg nyanyi lg cinta 3 segi 2,kan pmpuan 2 dump laki 2 sbb die nk kawen ngn laki lain,so geng2 diorg bantai pmpuan 2 camni,kazen ak ckp la -ann-

아미라 liL' amiRaH said...

x kesah la kt mn pun origin of the video, but as long as kite amek pengajaran atas kejadian yg berlaku.....
kite cume x tahu je kajadian nie ade berlaku dkt malaysia ke tak, sbb kite x pernah nmpk dgn mate kite sendiri, tp hakikatnye, kezaliman terhadap kaum wanita ade je berlaku kt mn2 around the world

~~wallahualam~~

Azizi Azizan said...
This comment has been removed by the author.
Encik Adie said...

betul2 amir..bkan stakat kekejman ni je..eksploitasi trhdp wnita pun kire kjam gk..tu pun kite kene alert gk..bka bnde2 ceni je..

Anonymous said...

yg versi aku dengar agak lagi xbest kot...yg meragut tu balak die, tp die ade skali atas moto tapi terjatuh mase balak die nak lari...xpasal2 mati katak,slah pilih balak...-ifrat