3 Feb 2011

Jepun yang fail English

Korang pun tau macam mana teruknya English orang Jepun,sebab dia pandang tinggi bahasa diorang..Tapi yang aku pelik, syarikat besar pun boleh salah ke??Atau ada maksud tersendiri??Korang pernah pergi makan kat Sushi King?Kalau korang seorang pengamat yang baik, korang akan perasan satu benda yang pelik...Cekidaut gambar ni..




Haaa..Kalau korang perasan, nama syarikat Sushi King, adalah Sushi Kin Sdn. Bhd.Mula-mula aku ingat dia salah tulis, rupenya memang nama syarikat tu macam tu..Aku suspek la, orang Jepun ni,masa nak tulis dulu die tak tau macam mana nak eja King, sampai terlupa nak huruf "G"..

So,macam biasa..Nasihat untuk CEO to be, kalau nak buat nama syarikat tu, tengok la balik..Tapi,ada kemungkinan tak, sebenarnya owner Sushi King tu nama dia Kin, than asal nama dia Sushi Kin, tapi macam tak style, die tukar jadi Sushi King??hmmm..Who knows...

5 comments:

emme said...

Salam, pada pendapat aku. Syarikat sushi terkenal ni tak dapat register nama Sushi King sebab nama tersebut telah di daftarkan oleh syarikat lain...

Encik Adie said...

owh,bleh mcam tu eh?mksud die ada orang dah guna nama syarikat macam tu??relevan gak tu..thanks 4 da info =)

Hawa said...

sdn bhd?, eiiieiiiii, syarikat malaysia kan? aku rasa owner dia cina la~!@#$%^ betul ka pemilik dia jepun malaysia hm........
nama dia memang dalam bahasa jepun すし金 (sushikin)la~ kin tu maksudnya emas, tp bole jg jdi nama~ dlm bahaasa english nama dia king pulak? hm~~~

Hawa said...

Syarikat tu memang didaftarkan dgn nama Sushikin(sushi emas) bukan sbb diorang x keti eja ka ataupon org lain dh ambik.

lgpon sebangang-bangang org jepun dlm bahasa english pon, diorang takdelah tak gheti eja~~~~ nak sebut jer susah, dan grammar terabur@#

dan sushi kim ni dari kumpulan texchem kan?

http://www.texchemgroup.com/business/structure.php

Encik Adie said...

okeh,tq for da info hawa..baru tau.nsib baik ade org yg tau jpun..huhu..tapi still macam klakar,hehehe..(sori,sori)