25 Jan 2010

Bunuh parents sebab tak bagi main Halo 3


Okay,budak ni sangat la bebal dan tak waras..Name budak ni,Daniel Petric..Die menembak kedua ibubapa die yang menyebabkan emak die meninggal dunia,dan ayah die cedera parah..Tau sebab ape??Sebab ayah die tak bagi die beli game Halo 3 sebab ayah die kate sangat violent..

Tapi mamat yang degil ni gi beli gak game ni kat kedai tanpa pengetahuan parents die..Tapi bile ayah die dapat tau,ayah die ambik game tu,than simpan dalam safebox,yang ade pistol gak dalam tu..Ntah macam mane,die dapat kunci safebox tu,die amik game,skali ngan pistol,than tembak parents die..Yang paling s**l,die letak pistol tu kat tangan ayah die,bia nampak macam ayah die yang tembak mak die..Tapi kantoi gak sebab akak die datang..Mesti mak die menyesal sebab lahirkan die..

Peristiwa ni sebenarnya dah agak lama,2 tahun yang lepas,tapi aku rase macam terpanggil nak post..Lihatlah pengaruh game pada masa sekarang ni.So pada yang ade anak tu,jage anak betul-betul dan jangan biarkan terpengaruh dengan benda-benda tak berpekdah ni.Dan kalau ade adik tu,jage adik korang betul-betul,sebab aku tengok sekarang,budak-budak lebih banyak habiskan masa dengan game dari parents..Kat rumah sibuk ngan PS2,Xbox la..Than bile kwa ngan parents pun,sibuk ngan PSP..

Memang kite tak leh tertinggal ngan teknologi,tapi kalau kite sampai tinggalkan sesuatu yang lebih penting dan lebih berharga,ape gune teknologi??

5 comments:

N.R.B.R said...

stuju2!!
my little bro kalau blk umah..
asyik dgn game dota dia je..
until x luangkan masa dgn parent dia...

Encik Adie said...

skang ni macam fenomena plak..klau tgok bdak kcik skang,tak berengggang ngan PSP..mak ayh kt tepi pun wat xtaaau je..

amirulfaiz said...

Ish, ish, ish.. pengaruh cerita sekarang, semua masalah boleh selesai dengan cepat. Guna pistol, tembak jer.

Encik Adie said...

Pasni,ntah2 lagi eksrem bdak2..dunia,dunia..huhuu

N.R.B.R said...

nsb baik..kerajaan x suruh stp umah simpan pistol.. kalu x... hurm byk lg la kes2 bunuh family ni...