18 Jan 2010

Kenapa perempuan tak suka pergi tengok game ragbi??

Tau kan ragbi tu ape?Tapi jangan keliru dengan American Football,sangat banyak beza rules die..Tapi aku taknak cite pasal rules ragbi.Korang perasan tak,kalau kat padang ragbi,tak banyak perempuan yang ada.Kalau ada pun,sekadar ikut suami atau balak die main,kecuali Azza,sebab die kipas susah mati Tyrant,hahaha..Shana tak kire,sebab die ade tujuan lain..Okeh,berbalik kepada masalah tadi..Tau tak kenapa perempuan tak suke tengok game ragbi??Ini antara sebab-sebab jarang ade perempuan tengok ragbi..

1. Of course sebab tak tahu pe tu ragbi
Mane la perempuan tau pe tu ragbi..Sebab kat Malaysia belum terkenal sangat ragbi..Pe yang kebanyakan perempuan tau,ragbi adalah a bunch of tough guy,tengah rebutkan bola lonjong kat tengah padang,dengan cara yang ganas(ragbi tak ganas pun sebenarnye)..Pastu lari untuk letak bola kat hujung padang.so perempuan takde interest untuk tengok game..

2. Banyak half naked guy,weeewwwitttttt....
Okay,gambar ni macam sangat melampau..huhuhu..Ramai perempuan tak selesa kot,sebab sangat la ramai half naked guy kat padang,yang tengah tukar baju,baru abih main tanggalkan jersey..Dengan peluh-peluh lagi,so perempuan kurang selesa jadi eh kot,huhu..Tapi ade je yang suke..Kan Milah??

3. Tak tahan panasIni antara sebab utama perempuan tak suke duduk tengah padang..Panas..Nanti kulit hitam,sakit kulit la,kulit sensitif tak leh kene panas leh..Tengok aku,selambe je tengah padang tu,huhu..

4. Shopping je tau,hahahahaDari tengok orang main ragbi kat padang,lebih ramai perempuan yang prefer shopping,huhuhu..Cube angkat tangan sape yang lebih suke tengok ragbi dari shoping??Aik,2 orang je??hmmm..

5. Malas nak keluar,lepak bilik tido lagi best..
Hahahaha..yang ni aku rase paling tepat kot..Ramai yang fikir dari susah-susah pegi tengok ragbi,better lepak bilik,tido ke,bace blog encik-adie ke,hihihi..Dan macam-macam la..Tapi sebenarnye,ragbi adalah sukan yang menarik dan tak rugi kalau tengok..Just negara orang Malaysia kurang pendedahan kepada ragbi,yang wat orang tak minat nak tengok,terutama perempuan..

Cube sekali-sekala tengok ragbi,than judge la..Baru korang akan faham,ragbi bukan game yang ganas..

3 comments:

mario said...

tu sebab la aku malas main ragbi lagi..takde hasil pun..har3

N.R.B.R said...

sape kata pompuan x suka tgk rugby?? ada je yg suka.. plus rugby lg best than football...lembab tahap cipan nak tgk diorg jaringkan gol

Encik Adie said...

N.R.B.R : ade je yg suke tgok ragbi,tpi sbab2 kat atas,diorang jadi mlas nk g pdang tgok sndri,huhu

mario : kau kapten kot dulu..hahaha