12 Oct 2010

Kemalangan ngeri jalan Rembau - Melaka

Maybe berita ni macam dah basi, sebab kejadian ni berlaku semalam dan aku rasa dah kecoh dah kat berita..Bila aku terbace blog Richie pasal kejadian ni (klik sini), tibe-tibe aku terlintas nak post kat dalam blog.Sebelum tu, aku ucapkan takziah kepada keluarga 12 orang yang meninggal dunia akibat kemalangan ngeri ni..Mari kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa.Al-Fatihah..


Kemalangan yang melibatan 2 bas, sebuah van ngan 3 buah kereta ni, aku rasa antara kemalangan paling ngeri yang pernah aku tau kot..Dengan kereta dihimpap dengan bas..Bayangkan macam mana keadaan penumpang kereta tu..Korang pernah tau jalan Rembau-Melaka tu?Memang jalan dia agak sunyi, tak banyak kereta,tapi agak bahaya la aku rasa..

Kat sini aku bukan nak salahkan pemandu bas semata-mata..Tapi korang pun akui macam mana bas sekarang kan..Kalau naik bas express, macam naik keranda express dah..Dan paling aku tak puas hati, skang macam dah berleluasa mat Indon jadi driver bas..Bawak macam diorang bwak kambing pulak..Tolong lah, kalau ada yang kene mengena ngan bas express, tolong la ingat, penumpang ni orang,ada family sume..Bukan anak kambing...

Kalau nak tengok gambar lagi, cuba bukak blog Suffer8zine ni..

Dan selagi lagi aku nak berseru (haish), tolong lah ingatkan driver bas, bawak baik-baik..Kalau diorang tak sayang famly diorang, bagitau driver tu yang kite sayang family kite..

Aku nak nanges tengok gambar-gambar masa kejadian ni..Hmmmm...

1 comment:

nurul said...

ada yang terhempit,muke terkoyak...
ngeri ...dan sgt dahsyat...
moga kita amik ikhtibar je...