29 Oct 2010

Perkara pantang ketika memandu



Korang dah ade lesen?Kepada orang yang dah boleh kawen tapi belum pass lesen lagi,sila amik lesen sekarang,terutama Kopral Nurul Nadia (haip!!)..Kalau korang pernah drive, pernah tak korang rasa bila orang buat something, korang rase berapi je??Bak kate orang, pantang lah..Ni ade beberapa perkara yang menjadi kepantangan kat orang yang tengah drive kalau ade orang buat benda2 ni..

1. Orang tak bagi signal

Aku rasa, ni benda yang paling pantang kat sape-sape yang bawak kereta or kenderaan lain..Ye lah,menyusahkan orang je..Kite punye tunggu lame die nak melintas, rupenye die masuk simpang..Tak pun tengah nak laju, tibe-tibe die masuk simpang tak bagi signal..Ade orang yang sabar, sumpah seranah sikit je..Dapek orang macam laki Ayu,si Azmi dalam Lagenda Budak Setan tu, bukan takat jari tengah, ntah jadi ape lagi kluar..

2. Orang hon kat kite

Uih, aku kalau leh,bile ade orang hon kat aku, aku nak je pakai hon kapal hon kat die balik,huhuhu..Memekak je..Traffic light baru menyala 0.5 saat, die dah sibuk nak hon-hon kite.."Nak cepat lalu atas la brader" jerit Sham (bukan nama sebenar ketika beliau di hon...

3. Bagi lampu tinggi

Peristiwa ni biasenya berlaku kat highway.Pelaku dia, kereta harga atas Rm120,000 yang badget jalan tu die punye, dan sila berambus daripada jalan tu sebab die nak lalu..Kalau aku dapat kejar kete macam ni,memang sampai Johor la kau makan lampu tinggi aku..

4. Orang sebelah or belakang membebel..

Haaa..Kalau yang ni pulak, pelaku die biasenya adalah orang yang berlainan jantina dengan aku, dan orang yang sama jantina ngan aku tapi badget die perfect..Ade je die nak komen time kite bawak..Bawak tepi sangat la, laju sangat la, tolong potong kete tu lah,dan macam-macam lagi..Dan ini merupakan kepantangan utama aku..Heeee..Kalau nak komen-komen, bawak la sendiri hai..Aku bukan driver ko okeh..


5. TERKENTUT!!!!

Hahaha..Kalau orang lain yang kentut, sangat lah pantang..Privillage untuk kentut dalam kereta hanya untuk pemandu sahaja..Ifrat, sila take note..Hahahaa..(sori boss)..

p/s : Kalau korang rasa tanak orang buat benda2 ni kat korang, better korang jangan buat kat orang lain..Selamat memandu (^_^) <---(gaye gedik) . INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG..Kalau korang takde orang yang korang sayang, orang yang korang nak langgar nanti banyak orang tersayang..Harap Maklum...

2 comments:

syiqasyiqa said...

one more thing... pantang tgk motor drive tgh2 jalan... haha *hon!!*

Encik Adie said...

haip!!mane leh ckap mcam tu..orang bwak motor tngah jalan gak,tpi mkan asap je la sape dok blakng..huhuhu