6 Jan 2011

Drama Pak Guard UiTM


Situasi 1 : Orang atasan UiTM dengan kereta besar dan cermin gelap melalui pintu gerbang

Pak Guard : Eh, Datuk VC (Vice Chanselor) lah..Kena betul-betul ni..
Pak Guard : Datuk !!! (sambil mengangkat tangan dengan bukaan ketiak selebar 210 darjah, badan bongkok 45 darjah)
Kereta Datuk VC : Pin,pin!!

Situasi 2 : Lecturer dengan kereta melalui pintu gerbang

Pak Guard : Puan!!Apa khabar puan..Senyum je nampak..
Lecturer : Alah kamu tu, pandai,pandai je..Huhuhu..Saya pergi dulu yer..
Pak Guard : Okeh,okeh..Selamat jalan yer puan (sambil mengangkat tangan, dengan bukaan ketiak sekadar 120 darjah, badan bongkok 20 darjah)

Situasi 3 : Mahasiswa perempuan yang cumel dengan kereta MyVi putih

Pak Guard : Kejap,kejap..Kamu nak pergi mana ni??Duduk kolej mana..
Awek cumel : Saya nak pergi S2 jap, nak makan..Saye duduk Mawar..
Pak Guard : Nama awak siapa ni?Awak nak masuk kol bape??
Awek cumel : Nama saya Lisa Surihani..Kalau masuk lambat sikit boleh ke pakcik??
Pak Guard : Abang tak kisah kalau awak nak masuk lambat,tapi jangan lambat sangat eh..lagipun, bahaya kamu sorang-sorang..Abang nak nombor telefon boleh??
Awek cumel : okeh..Terima kasih yer pakcik..

Situasi 4 : Mahasiswa kacak dengan RXZ putih no plat B** 89**

Jajaka kacak : Pakcik!!! (Angkat tangan dengan bukaan ketiak 180 darjah)
Pak Guard : .........................................

p/s : Realiti atau bukan, korang yang judge..hahahaha..

4 comments:

Nadzirah said...

kah ! kah ! kah ! lawak lak ai. memang la gitu. suruh la uitm hire mak guard. confirm2 jejaka ensem tuh akan dipedulikan. hihi..

Anonymous said...

huhuh...
takkan pak gad tu nak mintak no tipon jejaka tu kot...
btw...layan gak la crite ni..

Puteri Sepi said...

hahaha. kelakar. kelakar. tp hakikat kot. =P

Anonymous said...

Akak ni pun nak kongsi kebengangan akak dekat guard di uitm faculty Perubatan Selayang. Boleh ke dia main tengking2 akak yang hantar my sis ke kolej tengahari tadi just bcoz akak tak perasan masuk salah gate. Yelah normally akak hantar weekend. Satu pintu je buka. The point is why does he need to tengking mengalahkan polis? He is so rude. Formal Complain otw. Just sharing.