3 Aug 2010

Buaya di Port Dickson!!!!


Tadi aku baca Utusan than aku ternampak ada satu berita yang sangat menarik..Diorang jumpa bangkai buaya kat Port Dickson(PD)!!!Kalau korang ingat lagi,sebelum ni ada berita orang kene gigit masa mandi kat PD,tapi semua orang nafikan yang dieorang kene gigit buaya..Macam-macam lah khabra angin keluar..Jerung la,ikan biasa la dan macam-macam lagi..

Ni dah jumpa buaya 1tan ni,nak cakap ape lagi..Bukan kecik bai,panjang nak dekat 6 meter,ukur lilit lbih kurang 2.5 meter..Malek Nor pun aku rasa selamber je die makan celah gigi.inikan pulak orang yang comel dan kurus kering (sape-sape yang terase,sile makan dengan lebih kerap dan banyak)..
Ni silap-silap haribulan,ade lagi anak-anak or sedare mare dia yang datang sekali kat situ,tapi belum mati lagi..Kerajaan negeri nafikan adanya buaya kat Port Dickson ni aku rasa mungkin sebab taknak orang panic,dan taknak kurangkan pelancong datang,tapi kalau jadi apa-apa,sape yang susah??Patutnya kerajaan negeri jalankan langkah berjaga-jaga dan langkah keselamatan,macma siapkan Bomba atau buat operasi besar-besaran untuk carik buaya ni..Ini tak,biarkan je..

Kalau nak baca berita lebih lanjut,klik kat link Utusan Malaysia bawah ni..Kepada orang PD,sila pulang ke rumah anda masing-masing sekarang sebab time ni lah nak mencapub kat pantai,mane tau ade orang surat khabar datang amik gambar,leh jaja satu kampung..

Berita Utusan Malaysia tentang penemuan bangkai buaya di Port Dickson


p/s : Sebenarnya banyak gila "buaya-buaya" kat PD tu,terutama waktu malam..Die suke makan "anak-anak ikan" yang rasa dah besar kalau suka lepak-lepak ngan laki,mabuk-mabuk,pastu menyusahkan orang..

4 comments:

hachiko said...

oww...beso nye....i thought my brother just made up a story...he said the croc was caught behind his college....

ifrat said...

nmpak sgt binatang tu stress dok kt air tawar..smpai sggup die msuk laut..

Encik Adie said...

hachiko : ur brother cllege pe??ade x die masuk paper??huhuhu

ifrat : kau faham yo,bnatang2 ni..slalu brendam samo2 ko??hahaha

Lady Qeen said...

Besar giler kot buaya tu. BESAR SGT. gile ke hapa diorang leh wat bodo je nak tutup citer??