2 Dec 2010

Padah ponteng kelas bahasa

Aku rasa, lebih separuh daripada kita kata kelas bahasa itu adalah sangat tidak penting..Kalau dalam PMR ke, SPM ke, hatta final exam kat IPT, kita pandang remeh kat paper bahasa..Tak kiralah bahasa apa.Melayu ke, Inggeris ke, German ke, Arab ke, Tamil ke, Arzabaijan ke..Asalkan ada nama "bahasa" je kat depan, terus badan jadi lemah gemalai nak belajar..Tapi korang sedar tak betapa pentingnya kelas bahasa dan apa natijahnya kalau ponteng kelas bahasa??


Memonteng kelas bahasa bukan setakat bakal membuatkan korang melupakan bahasa tersebut, tapi jugak boleh mendatangkan kecacatan kekal!!Mesti korang tak percaya??Aku ada bukti..Mesti Cikgu Hasmiza berbangga dengan aku sebab dapat dedahkan semua bukti ni..

Kedai Seberneka??Ni name kedai ke apa??(Lokasi = Terminal 2 Seremban)

Rashidah, Kalidah, jalan D.A.H..Huhuhu..Tak tahu la tak sengaja ke, memang sengaja..(Lokasi : Puchong)

Yer, Encik Adie dah check, ejaan dia adalah "ANEKA".Anika adalah nama orang..Harap maklum..(Lokasi = Senawang).Eh, ni iklan free ni..

Mula-mula aku ingat orang Jarman, tapi Iraq rupanya..Patut lah tak jumpa lagi pasport dia..(Lokasi = Library UPM)

Cuba tengok tarikh dia..10/09/10 Hari Raya Aidil Fitri la mamak!!!Nampak sangat tak pernah beraya..(Lokasi = Subang)

Puas aku amik angle, biar nampak..Tulisan kecik sangat..Tapi dia tulis, "Sila catakan rujukan surat ketika membuat temujanji"..Tak tau apa maksud dia.(Lokasi = Surat Kementerian Kesihatan)

Okeh, cuba tengok ni..Ini adalah lift..Eh,apa tulis kat lift tu??

Owh, dia suruh kau naik tangga lah..Aina, sila take note..(Lokasi = Rumah Sakit/Hospital Haji Adam Malek, Medan, Indon)

Eh,eh.."Ter"riak pulak disitu..Hehehe..Sape kenal aku, tau lah menatang ni apa..

So korang dah tau apa akibat tak masuk kelas bahasa??Djoe,Khir,Jijie,Latep, kelas bahasa indonesia pun termasuk sekali eh..Hahahaha...

p/s : Semua gambar ditangkap sendiri menggunakan camera cap ayam kesayangan..

5 comments:

Anonymous said...

semua gambar telah diambil oleh ayam dgn mggunekan kemere cap ayam...

Anonymous said...

hehe....penting2....malu je la belaja tinggi tapi x tau eja benda simple....

Ila Aqilah said...

ya..cikgu hasmiza memang sangat berbangga dgn kamu hadi..haha
fibi dulu siap kena masuk klinik bahasa melayu sbb dapat B trial..isk

DaHLia said...

ada penah nampak lagi haru...
iklan nak cari salesgirl...
di translate jadi "penjual perempuan"

Encik Adie said...

khir : lu mau mati ka??

fibi : sape sruh tido mase ckgu hasmiza ajar,huhuh

dahlia : apsal x snap je??leh kite kngsi..huhuhu