3 Mar 2010

Buntut untuk dijual

"Buntut,buntut,sape nak beli buntut!!!"..Errr..Kurang ngeri eh??Okeh,tukar pulak.."Buntut,buntut,sape nak makan buntut!!Buntut goreng ada,sup buntut ada,sume ada laa!!"..Haa..Ngeri tak.Ape perasaan korang kalau ade orang iklankan gitu??

Gambar ni tak berapa clear la..Macam yang Hanis Zalikha cakap,kalau nak taruk gambar dalam blog,kene la yang jelas dan diambil pakai camera yang power..Tapi nak buat macam mane,aku kamera pun takde,so tangkap la pakai kamera phone cap ayam (cap ayam pun sayang gilo bai)..Tapi kalau aku dapat yang lebih jelas nanti,aku tukar balik..

Kat indonesia,buntut bererti ekor..Kalau punggung pulak,belakang badan kite..Kalau punggung dalam Bahasa Malaysia,dalam bahasa indonesia sangat la buruk untuk diucapkan..So aku taknak tulis kat sini..Tapi kalau ade cikgu yang nak tolong ajarkan kat sape-sape yang tak tau,leh komen eh,huhuu..

So,dah decide dah nak makan ape??Buntut kecap,buntut terayaki,sup buntut,atau buntut kuali??huhu..

p/s : Sup ekor kat sini tak sedap,percayalah..

4 comments:

rysh said...

lawak tol sal buntut ni..
time g ayam penyet ria kat curve dlu,kteorg nk order mknn,kteorg tny la kat waiter tu,ap yg sedap..stelah disuggest2 kan,kteorg pn mengordr la ayam penyet,empal penyet,and gulai apetah..then waiter tu ckp,mau coba sup buntut???aplagi,kteorg yg innocent x taw pape ni trus tergamam dgn pertanyaan waiter tersebut,lalu menolak suggestion nye dgn baik tapi di minda kami diasak dgn rse kurang senang dgn pelawaan tersebut....waiter itu pon berlalu,dan kami trus membelek2,dan membaca2 menu di mana ad in english jgk,then bru la kteorg tau yg sup buntut= sup ekor..huhuu...ayam penyet ria mempunyai makann yg sgt sedap2..empalnye sedap,sambalnye sedap malah,sup buntut ny juga sedapp...

Encik Adie said...

huhuhu..dulu mase awal2 dtang sini pun kami gitu gak..mcam2 prkataan aneh yang kami dengar..byak yg tak leh diperkatakan,sensitip..heeee

Lady Qeen said...

ko tau die, masa aku mula2 datang sun, aku terus snap gambar yg sama mcm yg ko amik tu dgn sakainya! hahaha. Buntut kecap, buntut goreng... aduhaiiii

Encik Adie said...

Hahaha..ko lupe keen,buntut terayaki ngan buntut bumbu bali..